Reynout Siertsema

Reynout Siertsema

Al sinds zijn jeugd is Reynout Siertsema (emeritus-predikant en oud-verzetsstrijder, geboren te Zeist 1921) een getalenteerd tekenaar met een grote belangstelling voor alles wat met vliegen en vliegtuigen te maken heeft.

In 1988 werd in het Luchtvaartmuseum in Soesterberg een replica van de Fokker D XXI gepresenteerd. Bij het aanschouwen van die replica stoorde het Siertsema dat die niet conform het Nederlandse model gebouwd was en hij ging zelf op onderzoek uit. “Ik ontdekte dat betrouwbare tekeningen van de D XXI ontbraken en ben die toen zelf gaan maken”, zo verklaart hij.

Vele malen heeft Siertsema de vliegbasis Soesterberg bezocht. Ook had hij goede contacten bij Fokker waar hij regelmatig kwam en van waar hij met kopieën van technische tekeningen weer huiswaarts keerde. Deze heeft hij uitgewerkt in een complete verzameling pentekeningen.

In opdracht van Siertsema zijn de tekeningen in oorspronkelijke grootte uitgegeven in boekvorm. Formaat van het boek is 48 cm x 38 cm. Het is een grote wens van de auteur dat de boeken in handen komen van liefhebbers, verzamelaars, modelvliegtuigbouwers etc.

Omdat uitgave van de boeken eenmalig is en de oplage dus gelimiteerd is aanschaffen nu of nooit.

Bestellen

Gelimiteerde oplage, Snelle verzending